• TokraFan
    #77
    Igen, de ő vélhetően a teremtésről alkotott kissé szélsőséges véleményt, ami szintén nem helyes mert nem tudhatja senki. Én soha nem is ezzel vitázom.
    Megjegyzem, nem nagyon van mit szétválasztani. A vallások kitalációkon alapulnak, semmilyen bizonyíték nincs szinte semmire. Mítoszok gyűjteménye. Amint igazolva lesznek, nem lesz többé szükség HIT-re, mert ténnyé válnak.
    A HIT-re lelkileg van szüksége sok-sok embernek, ne érezzék magukat elveszve, vagy ne féljenek a haláltól, de lehet még ezer oka amiért akár még hasznos is lehet.
    A gond az, hogy sorra dőltek meg korábbi álítások, mert tudományosan vizsgálni csak azt lehet amit kijelentenek, leírnak. Pl. a szentkönyvekben foglaltakat. Sanos azokban meg annyi ellentmondás van -java részük feloldhatatlan-, hogy komolyan venni sem lehet. Ugye politeizmus korában még mindenhol volt egy Isten, de kiderült, hogy sem a hegy tetején, sem a vízben, se máshol nincsenek. Később az angyalok üldögéltek a fekhőkön, de mióta repülni tudunk -nem az gyháznak köszönhetően-, tudjuk, hogy ott sincsenek mítikus lények. A Noé bárkája nevű meséről nem is beszélve, ami egy bronzkori ember egyrémének tűnik, leginkább, mivel éppen csak a bolygó legjelentősebb vízi élővilágát hagyja tökéletesen figyelmen kívül (de gyakorlatilag mondatonként cáfolható, sok más Bibliai történethez hasonlóan). Na mindegy...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.03.01. 15:29:36