• gforce9
  #63
  "És ezzel azt állítod, hogy az egyház miatt nem volt könyvnyomtatás? Vagy mi?"
  szövegértés......

  "És nem, nem azért nem találta meg, mert nem másolták le, hanem mert nem létezett olyasmi!"
  Mit nem talált meg? A kódexeben nem találta meg, mert basztak lemásolni. Régi kéziratokat kellett böngészni. Nem létezett a fenéket. A seggéből rántotta elő a megfigyelési adatokat vagy mi?

  "Akkor soroljad, hány volt aki nem egyházi! Hadd lássam, "hány volt aki nem egyházi""

  He? Azt várod hogy szedjem össze? Nem vagyok történész, de nyilvánvalóan több találmány született, mint amit felsoroltál az egyházi személyek kapcsán.

  És az egyháziak sem azért kutattak, mert az egyház annyira kutatásra ösztönzött volna, hanem mert !lehetőség! volt rá. Olyan lehetőségek nem adatottak meg másoknak, csak a gazdagoknak. Szóval én csak annyit mondok, hogy el vagy ájulva az egyházaktól, pedig nem azért folytak a kutatások mert volt egyház. Ha lett volna gazdag mókusörs, amely megengdeheti magának, akkor az vitte volna tovább a tudást és kerülnek ki kutatók közülük.

  Az inkvizíció (amiért a pápa bocsánatot is kért) meg gondolom szerinted nem is létezett, amely nemcsak a másban hívőket üldözte, hanem mindenkit, aki nem úgy gondolkodott mint az egyház.

  "Erre meg azt tudom mondani, hogy épp hogy az egyházi tudósok alapozták meg a tudományos gondolkodást."
  Lol. Az epic failt te követted el. Ugyanis ponthogy azok alapozták meg a tudományokat, akik mertek másként gondolkozni, mint az egyházi szemlélet. !!Függetlenül attól!! hogy egyháziak voltak vagy sem.