DRFlame#17
Ez azt jelenti, hogy a taxi egy prémium fuvarszolgáltatás az uberhez képest. De ettől még miért ne választhatná senki az ubert? Mint ahogy van olyan termék, amiből nekem jó a tesco gazdaságos, amiben nincsenek intelligens aloevera molekulák azonnali hatású bifidusszal, mert nekem arra mondjuk pont nincs szükségem és pénzem sincs rá.
Szóval semmi gond nincs azzal, hogy te a taxit preferálod, teljesen érthető. De szerintem azzal sincs gond, ha valaki az ubert választja.
Nagyobb gond szerintem a túlszabályozás. Ha ennyire fontos az utas biztonsága, akkor a sima autóknál miért nem írják elő ugyanazokat a követelményeket? Meg hogy továbbmenjek, a dohányzást (dohánytermék értékesítést) is simán be lehetne tiltani a fogyasztó biztonsága érdekében. A végtelenségig lehetne folytatni a sort. Akár olyan extrém esetekig, hogy mindenkinek kötelező lenne gyakorolni az optimális légzésfrekvenciát a saját egészsége érdekében.
Nincs pontosan meghatározott arany középút a szabályozás-szabadság spektrumon, de szerintem az, hogy az ubereseknek (de akár a taxisoknak) is meg kell felelniük a prémiumkövetelményeknek, az a túlszabályozás kategóriába esik.
Szerintem ennek nem kéne kötelezőnek lennie. Akinek meg mégis van az kiakaszthatja és kérhet plusz pénzt a prémiumszolgáltatásért. Ha meg a piacnak erre a prémiumra nincs szüksége, az idővel ki tud derülni.