• hypno
    #41
    A robotok egyetlen dolgot tudnak szinte kifogástalanul. Azonos minőségben képesek ugyanazt a műveletet bárakárhányszor elvégezni. Enélkül a mai kis kütyük (telefon, meg hasonlók) nem is léteznének. Bármennyien vannak a kínaiak, képtelenek lennének sok millió kis vackot kézzel úgy beforrasztani, hogy minden darab megközelítően egyforma legyen.
    Lehet egy gép bármilyen intelligens, akár önfejlesztő memóriával, (én is láttam a terminátor filmeket) a munka és a termelés egyetlen célja akkor is az emberek fogyasztási igényeinek kielégítése, vagyis bárhonnan nézzük a dolgot, a fogyasztóra mindíg szükség lesz ahhoz, hogy a termelés is működjön. Nem lehet a fogyasztási igényt kiktatni semmilyen formában. Az meg a nyugati ember arroganciája, hogy mindíg csak a saját szemszögéből képes bármit is szemlélni és azt feltételezi, hogy a saját társadalmát rá kell erőszakolnia mindenki másra is.
    Nem értek egyet abban, hogy az ipari forradalom nem mérhető össze a most vízionált technikai ugrással. A kézimunkával dolgozó iparos szemszögéből még talán ijesztőbb is volt. És dolgozni nem csak azért lehet mert muszáj, hanem kedvtelésből is.