• Ahoy
    #29
    30-40 éven belül el lehet érni azt, hogy life support tube-ban élhessenek az emberek virtuális valóságon. Nem mondanám ezt, hogyha nem lennék tisztában a technológiai irányokkal, és nem lennénk benne az neurointerfészek fejlesztésében. (Egyre több volt egyetemista ismerősöm csatlakozik a K+F-be) Ebben most irdatlan nagy pénzek vannak, eleinte természetesen gyógyítási célból... de a végső cél a beteg elhasználódott test lecserélése és az agy életben tartása. Ökológiai lábnyom szinte nem lenne, az agynak csak glükóz kell, fehérje és egyéb biotech által előállítható dolgok.
    Onnantól, hogy egy ilyen életformaként nem lenne szükség többé élelemre, nagy lakásra, kocsira, nyugdíjra stb... sokadjára csökkenthetőek a környezeti terhek. Egy pincében több ezer ilyen cső elfér, áram kell, cloud háttér és biotech háttér.

    Vajon hányan választanák ezt az életformát mondjuk 2050-ben? Látva, hogy nincs munka, nincs valódi élelmiszer elég (bár ezt a biotech ugyancsak megfogja oldani GM és stem cellel...)
    én nagyon szívesen tölteném a nyugdíjas éveimet egy közel teljesen élethű általam tervezett házban a Svájci hegyekben. Testi betegségek nélkül, korlátlan kaja-pia, lakás, és lehetőség másokkal való találkozásra. Bárhová elutazni virtuálisan, és bármilyen információhoz hozzájutni a hálón. Amíg el nem butulok teljesen.

    Természetesen eleinte a gazdag régió része lesz ez, de abban már most biztos vagyok, hogy sokan fogják ezt az életformát választani. A műtét kockázata pedig annak fényében csökken, hogy milyen szervek érintettek. A mai implantátumokkal és interfészekkel az a probléma, hogy a test többi része biológiai. Ha csak az agy és a gerincvelő biológiai, a többi pedig life support machine (LSM) akkor sokkal kisebb a komplikációk száma egy steril rendszerben. Mint félig kiborgként...

    Az első generációs LSM rendszereket halálraítélt rabokkal kellene kipróbálni. Nincs értelmetlenebb dolog életbent artani egy börtönben napi 2-4000 Ft-nyi költségen egy életfogytost. Menjen szépen tesztalanynak egy LSM chamberbe. Ha túléli akkor eléldegélhet a kis világában, nem zavarva a többieket.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2016.02.17. 00:32:47