• grobs
    Egyetértek Sequoyah-val. Nem kell trükközniük. Régen is elpukkant egy-egy kondi, vagy ékszíjat kellett cserélni egy motornál. Ma az integráltság olyan szintű, hogy képtelenség javítani. Panelcsere megy, de azt meg olyan áron adja a gyártó, hogy nem éri meg cserélni garancia után.
    A régi mosógépek sem azért mentek 25 évet mert olyan faszán összerakták, hanem azért mert 5 év után 2 évente jött a szerelő, vagy akkora hézagok voltak benne, hogy 1 cm vízkő sem zavarta ... cserébe 50 kg-os betontömbbel a hasában is úgy ugrált mint egy nyúl. Nomeg az se zavarta a gazdáját, hogy 10 év után már hideg vízben mosott a gép, mert melegíteni már nem tudott ... de még ment.

Ha a nyugati világot nézzük akkor egy-egy tárgy használati értéke hamarabb csökken nullára minthogy elromlana. pl. Peugeot 206 elektronikája ipari hulladék. Ettől még 12 évesen most megkaphatja a 19 éves lányom. Igaz a teljes műszerfalat már újra kellett kalibrálni, a fényszórói 2 havonta égnek ki, de egyébként rendben van. Mint autó működik, sok karbantartást se igényel, de én már nem szívesen ülnék vissza. Megszoktam már az automata váltót, az automata klímát, a tempomatot.
    Telefonokról már írtam. Nekem még nem volt olyan telefonom ami garancia időn túl romlott volna el, de még az aksik is tovább tartottak ki mint ameddig használtam. Hűtőink 8-10 évesek. Ha akartam volna akkor a 12 éves mosógépünk is maradt volna.

@Madve: Ízlések és pofonok ... én hamarabb vennék akkumulátoros tokot, vagy vésztöltőt (tudnám miért "vész" amikor 2x tölti fel a telefont) mint kizárjak egy-egy jó gépet. Ha kivehető az akksi akkor is cipelned kell a pót akksit, és még a töltését is meg kell oldani. A tok és a vésztöltő töltése adott. Egyik sem foglal sok helyet.