grobs#36
Nem érzem ellentmondásnak.
A drágább telefon (pl. iphone) használhatósága lényegesen jobb mint egy olcsó telefoné (pl. Galaxy Young, Lenovo 40k alatti gépei, stb.). Iphone minimum 4 évig kap hivatalos támogatást, de most i4s megkapta 5. évre is. Android-os gyártók 1-1.5 évig támogatnak gépet, de csak ha muszáj. Olcsóbb gépek semmit nem kapnak. Xiaomi az egyetlen amelyik normális szoftveres támogatást ad. WinPhone meg 2 évente kap egy teljes rewamp-ot, úgyhogy inkább hagyjuk.
A bővíthetőség vagy jó, vagy érdektelen (pl. nekem érdektelen). Nekem a microSD-k általában hamarabb döglenek be telefonban minthogy teleírjam. Ezért most már nem is használok ... illetve amikor sokat repültem akkor eleinte sd-n vittem filmet, de aztán áttértem laptopra. A fix akkus gépekben jellemzően minimum 16GB háttértár van ami elég szokott lenni. Megjegyzem most egy cserélhető akkus telefonom van, de abban sem cseréltem még akkut és SD sincs benne.
A szerelhetőség rendszerint szintén érdektelen. Nekem pl. egy telefonomban sem ment tönkre még akku, pedig már okostelefonból is annyi van itthon, hogy a 2 éves kislányom akku nélkül megkapott 2-t, hogy dobálja. Mondjuk ha nem lenne kivehető akku akkor nem kaphatta volna meg ez tény ... akkor több buta telefonja lenne.