grobs#16
3D nyomtató szerintem onnantól lesz jó ha eléggé elterjed ahhoz, hogy a tesco soron is legyen bolt. Színes nyomtatás se éri már meg otthon. Normális fotó papírtól 180g+ a legtöbb nyomtató meghal, miközben 1-1 képet 60-70 HUF-ért kinyomnak.
Nem akar az ember minden nap se családi fotót se bisz-baszt nyomtatni. Egyébként nagy tervek se kellenek. A gyártók is ugyanazt a formát használják évekig, nem éri meg lecserélni.
Ebay már tele van után gyártott cuccokkal. A 3D nyomtató csak közelebb hozza ezt. Illetve régi cuccokhoz is lehet majd alkatrészt nyomni. Én legutóbb babakocsival szenvedtem meg. Espiro korábban csak 2in1 kocsikat gyártott, és Maxi Cosi adaptereket árultak autósüléshez. De ahogy áttértek 3in1-re megszüntették az adapter gyártást. Mi kaptunk egy maxi cosi autósülést, és tetszett egy 2in1 espiro kocsi. A maxi cosi árai viszont nem tetszettek, de övék a legbiztonságosabb autósülés, úgyhogy használni akartam ... mire találtam adaptert megőszültem. 3D nyomtatóval viszont bármilyen kocsihoz lehetne adaptert nyomtatni.
300k km itthon sok, de Németeknél egyáltalán nem kirívó, és normális pályán nem is megterhelő egy mai autónak.