• philcsy
    #26
    Nem támogatom az összeesküvéselméleteket, és igazat adok neked abban, hogy az emberek nagy része nem hatalommániás, viszont az a véleményem, hogy a hatalommal rendekezők nagyrésze igen is az.
    Ahhoz, hogy egy területen az élvonalba kerülj elengedhetetlen, hogy azt a területet mindennél előbbre helyezd. He a megcélzott terület a politikai/vezetői elit, akkor hatalommniásnak kell lenned. Az is hatalmas előny, ha nincsennek gátlásaid, vagy nem igazán gondosz bele a döntéseid következményeibe, ugyanis vezetőként olyan döntéseket is kell hoznod, melyek más embereknek szenvedést okoznak. Az ilyet normális ember hosszútávon nehezen viseli el. Lehet sorolni még azokat a jellemvonásokat amelyek hétköznapi életben negatívak, viszont a hatalmi létrán fölfelé segítenek, éppen ezért gondolom az, hogy ebből a szempontból az emberiség mocska dúsul a hatalomban.
    Másik oldalról pedig a hatalom megrészegít, és jó emberekből is könnyen kihozza a rossz tulajdonságokat, illetve mindenki mániákusan ragaszkodik az elért szinthez, és mindent megtesz ahhoz, hogy ne csússzon vissza. Ez politikára és gazdaságra egyaránt igaz.
    Persze biztosan vannak rendes emberek is közöttük, de szerintem teljesen jogos az előítélet velük szemben. Vagy nevezzük csak tapasztalatnak. És mielőtt bárki lenácizna, ez teljesen független a kultúrától vagy az etnikai hovatartozástól, pontosabban az lenne, ha mindenki egyenlő feltételekkel indulna neki az életnek, csak ez utóbbi nem igaz.