• halgatyó
  #5
  Ebből is látszik, hogy a "fejlesztéseknek" semmi köze az igazi emberi szükségletekhez.
  1.) A jó anyukájuknak a hangulatát akarják megjósolni, és annak a mozgását elemezgessék. Hátha jobban fog tőle riszálni.
  2.) A mesterséges intelligenciának ezernyi sokkal hasznosabb alkalmazása lehetne, amire ténylegesen óriási szükség lenne. Csak pár példa:
  -- Jól működő nyelvi fordítóprogram. Ennek fontosságát nehéz lenne túlhangsúlyozni, a mostanában egyre nyitottabb világban, ahol egyre fontosabbá válnak a nemzetközi kapcsolatok. A megértés hiánya óriási gazdasági károkat (és még nagyobb elmaradt hasznot) okoz. Egyetlen "előnye" (már akinek ez előny) van ennek a bábeli világ-betegségnek: ha a kisemberek nem tudnak egymással szót érteni, akkor a világ urai sokkal egyszerűbben csinálnak velünk azt, amit akarnak. (ez már az eu működésén is látszik)
  -- Az automata telefonközpontok megszüntetése majd betiltása (tudjuk: " .. és akkoor nyooomja meeeg aaa szááázhuszonnyolcas gombot ...")
  -- Forgalomfüggő közlekedési lámpaállítgatás, egészségügyi alkalmazások, és még számtalan apró vagy túl távoli lehetőség (pl. a fényképezés terén, nem lenne baj ha végre olyan egyszerű és hatékony lenne a gép beállítása mint a régi mechanikus blende-, távolság- és nyitási idő állításnál)