• Meridian
    #18
    Egyébként miért is tűnt volna el a becsapódástól a víz? Mert előtte hogyan került ide?
    Na, szóval nem kellett ehhez egy rakás üstökös, a maradék víz az ami a közetekből kiszivárgott... most is rengeteg víz van a közet lemezek anyagaiban, vulkanikus kitörésekkor nemcsak kéngáz megyegéb gáz, de töbek közt vízgőz is kerül a levegőbe.
    Idióták.

    De én egy nevenincs senki vagyok, ezért itt egy kutató tanulmánya:
    http://www.mafi.hu/hu/node/177
    ..."A Föld hasadékain, ún. óceánközépi hátságok mentén feláramló magma megszilárdulásával keletkezett bazaltok vizsgálata alapján jelenlegi ismereteink szerint a földköpeny körülbelül 100 ppm vizet tartalmaz, ami mindössze egyszázad tömegszázalék. Összehasonlításként, ha a Föld óceánjainak víztömegét visszahelyeznénk a földköpenybe, 450 ppm lenne a köpeny víztartalma, azaz a földköpeny jelenleg kb. 1/4 óceánnak megfelelő vizet tartalmaz! A víz jelentősen befolyásolja az ásványok szilárdságtani tulajdonságait, vezetőképességét és olvadáspontját, ezért infravörös vizsgálatán keresztül megérthetjük, hogyan játszódnak le a különböző földtani folyamatok, a felszínen például a csuszamlások, míg mélységben az olvadás és a lemeztektonikai mozgások."...

    A Marssal szemben a Föld már elég nagy ahhoz, hogy a légkörben megtartsa a vízgőzt, amiből lecsapódva vízpára, majd csapadék keletkezzen, Ami aztán szépen összegyűlik a tavakban, tengerekben. Ennyi. Ehhez nem kellenek üstökösök.