• Palinko
    #4052
    Na még jó hogy ezt leírtad mert kb 4-5 ször hosszabban de én is ezt fejtegettem csak szokásomhoz híven másba is belekezdtem és gondoltam még valamit írok a végére aztán újratöltődött az oldal és elveszett az egész és már semmi kedvem ennyit gépelni.

    Amit nem írtál én meg a végére terveztem az hogy a helyzet hogy alakulhat, lehet-e bármiféle feloldása. Szerintem nem, az ingyennel nem lehet versenyezni 1$ is pénz és az is korlátokba ütközne valakiknél pl nincs hitelkártyájuk a ruwandai dollárt meg nem tömködhetik be a gép nyílásain. Amire te nem reagáltál de én az elveszett kommentben említettem hogy tényleg nagyobb pénzek vándorolnak a játékiparba de a piaci szereplők is sokkal többen lettek és nagy számokat érnek el mobilon pl ami régen statisztikai hibahatár volt egy olyan statisztikákba amit talált. Tehát egyáltalán nem biztos hogy annyira jól megvannak a közepes stúdiók mondjuk.

    Még olyan sikerstúdiók is mint a CD Projekt Red a witcher fejlesztése alatt többször is majdnem becsődölt és akkor soha nem láttuk volna meg a witcher 3 at ebben a minőségben, nem beszélve a várhatóan jó cyberpunkról.

    Szóval a jelenlegi modellben nem lesz megoldása. Az nyilván mindent winne ha cloud streamre menne a gaming, de az 10 éven belül nem valószínű mert még az USA-ban is sok háztartásban nincs elég jó net hozzá és nem tudjuk mi lenne a hálózatokkal ha mindenki 8k videókat meg cloud gaminget tolna, azért lehet nem bírná el a főháló bővítés nélkül. Azt meg senki nem vállalja be hogy ennyire lekicsinyíti a vásárlóközönségét.

    Olyan modellt meg nem tudom miért nem próbáltak még hogy teljesárú pár hónapig, aztán kijönne belőle ingyenes verzió de futna a reklámcsík, meg néha felugrana a reklám. Gondolom az a baj hogy még mobilos játékokhoz van reklámszolgáltató addig PC játékhoz nincs, meg pl nagy cégek nem biztos hogy adnák a nevüket egy GTA játékhoz pl ahol öldöshetsz mindenkit stb elég sok probléma lenne ezzel meg az ingyen játékosok is utálnák a sok reklámot.

    Szóval jelenleg feloldását a helyzetnek nem látom, de nem is feltétlen kell hogy legyen.