• lammaer
    Teljesen egyetértek. Saját példám... A lent említett ARKban mi egy unofficial szerverclusteren játszunk amit egy magyar "gaming community" tart fenn. Ott lebzselek már 6 hónapja, meg vagyok elégedve a szerverrel (az admin rendelkezésre áll amikor kell, karbantartja a szervert stb) és eszembe se jutott hogy annak a szervernek fenntartási költségi vannak, fel se merült bennem hogy ezért vki fizet. Valahogy természetesnek tünt hogy a szerverkeresőben mindig ott van és megy.

Úgy egy hónapja hallottam hogy a srác saját zsebéből állja a költségeket (hogy miért teszi nemtom, amikor ő leginkább admin) ami 5 jegyű összeg, minden hónapban. Akkor esett le hogy ez abszolút nem természetes, és hogy ha már játszom mi lenne ha támogatnám is a szervert... nehezen szántam el rá magam, de lassan sikerült elsdajátitani hogyhavonta küldök egy adományt (kb egy mozizás ára az asszonnyal), ami éves szinten végülis elég szignifikáns összeg lehet, kb olyan mintha havonta újból megvenném a játékot steamen, de hát végülis naponta 5-6 órát szórakozok a szerveren, és nehogymá ezt más állja.

Viszont 40 éves fejjel, nem rossz fizetéssel is nagyon nehéz volt rávennem magam hogyfizessek olyasmiért amit akkor is megkapok ha nem fizetek... lehet azért, mert én még az igazi warez aranykorban meg amigás copy partykon nőttem fel.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.06.02. 09:17:28