• NEXUS6
    #10
    Csak ugye a CO2 molekulákra nincs ráírva, hogy ezt most az ember bocsájtotta ki, ezt meg az édesanyatermészet. És valójában a kibocsájtás és a nyelés sosincs tökéletes egyensúlyban. A természet olyat sem csinál, hogy hát nézdd már, itt pöfékel ez a kópé emberiség, na akkor most akkor kicsit ráhúzunk az elnyelésre.
    Az ember által kibocsájtott nagyságú CO2-fele megjelenik plusszként. Ami viszont azt jelenti, hogy ha az ember nem bocsájt ki, akkor ezekszerint a jelenlegi CO2-H2O körforgási rendszerben pont ennyivel csökkenne a CO2 szint. Ami azért gázos, mert a CO2 szintje így pár száz év alatt elérné a jégkorszaki szintet!

    Ez viszont valszeg nem önmagában generálná a jégkorszakot, hanem a növényzet fogyásán kersztül, mert 150 ppm-nél igen csak minimális szinten vegetálnak a növények, megindul az elsivatagosodás, növekszik az albedo, csőkken a növényi transpiráció útján a légkörbe juttatott víz, egyre szárazabb és hidegebb lenne a klíma, a növények nem kötnék a talajt, több por lenne a légkörben, szép lassan elkezdene lehúzódni az északi jég.

    Márpedig egy meleg klímában öntözéssel még inkább lehet mezőgazdasági termelést folytatni, mint a jéghátán. Eszkimóéknál nem olyan magas a népsűsűség azért.

    Több klimatológiai anyagban is megtalálható az a gondolatmenet, ami szerintem hibás, hogy ugyan a természetes CO2 forgalom sokkal nagyobb mint az ember által produkált mennyiség, de az nem számít mert ott az elnyelés és a kibocsájtás egyensúlyban van.
    Sose volt!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.02.01. 09:14:19