Egy újabb kiváló logikai játék a Braid alkotójától
 • Árnyvadász
  #1
  Szóval van ez a Jonathan Blow, aki annak idején megalkotta a Braid nevű szakmai és játékos körökben is elismert játékot. Aztán majdnem 5-7 éven keresztül dolgozott egy másikon, ami épp a mai nappal jelent meg PC-re.

  Én kipróbáltam és teljesen belehabarodtam. Nekem eleve tetszettek ezek a játékok: Portal, Portal 2 és a The Talos Principle. Egyrészt mert baromi jó kis fejtörők voltak bennük, egészen változatos formában, másrészt pedig kimagaslóan jó grafikájuk volt, már ahhoz képest, hogy logikai játékokról beszélünk. Ja és volt rendes sztorijuk is, sőt egészen jól megírt sztorijuk.

  Na valami ilyesmi a The Witness is, csak még elragadóbb látvánnyal, tökéletesre csiszolt puzzle elemekkel és szabad felfedezéssel, igazából nincs megkötve a kezünk. Vagy legalábbis addig nincs ameddig egy puzzle nem állja utunkat és megakaszt.

  Röpke 1 órát voltam csak benne, de levett a lábamról minden tekintetben és bár erősen szkeptikus voltam, mit akar a készítő ezzel a csodás környezettel, ha csak táblákon kell apró vonalakat irányítva megoldást keresni, de óriásit tévedtem. Ugyanis ez marha jó és ha rájöttem egy megoldásra, vagy szabályra, akkor már egy másik puzzle táblánál is tudtam alkalmazni.

  Közben meg egy szabadon bejárható elképesztően szép szigeten kell barangolni és felfedezni és bizony érdemes mindent átkutatni, mert a naplóbejegyzéseket, vagy hívhatjuk hangfelvételeknek is, pont ezeken az eldugott helyeken lehet megtalálni.

  A sztorit meg csak ezek által lehet megérteni, szóval ez is fontos, szerves része a játéknak, amiben majd 600 puzzle áll rendelkezésre és akár 60 órás kaland, de lehet több, ami attól is függ mennyit agyalunk egy tábla előtt.

  Sok értékelés 10/10-re pontozta, gondoltam ez csak reklám, de 1 óra után ez számomra is 10/10. Minden a helyén van, látszik, hogy nem egy összecsapott munka. Alaposan meg van tervezve minden szeglete a pályáknak és hát volt is idő rá, nem ment kárba ez a rengeteg idő, ami a fejlesztéshez kellett.

  Sajnos aludni kell, holnap munka, de szívem szerint reggelig fent maradnék és vinném tovább, mert annyira magába szippantott a hangulata.

  Ha nyitott vagy az ilyen játékokra semmiképpen ne hagyd ki! Igazából ezért is nyitottam ezt a topikot. Furcsa is volt, hogy ennek a játéknak még nem volt. Nem is értem, na de most már van.

  Hivatalos honlap (kissé lassúcska, de bejön egy idő után):
  Hivatalos honlap

  Itt minden fontosabb információt meg tudtok nézni.

  Steam-es link, ami a fórum miatt fontos főleg, no meg a vásárlásban sem utolsó szempont:
  Steam áruház

  Megjegyzem "próba" verzió is van, érdemes először azt megtekinteni, de semmi kétségem afelől, hogy ha valakinek zsánere az ilyen típusú játék, az nem sokat fog várni a vásárlással.


  Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.01.27. 00:45:21