Ennyi a történet: amint említettem láttam évekkel ezelőtt (min. 5) egy doku filmet, amiben nem habókos ufőhívők bizonygatták (special guest E.v. Daniken) a piramis űrhajó dokkoló platform mivoltát, hanem mérnökök, építészek, matematikusok, fizikusok beszéltek a piramis érdekes matematikai, építészeti és egyéb összefüggéseiről. Mivel régen volt és azóta se láttam, de még csak a témával sem foglalkoztam, ezért csak arra tudok támaszkodni ami megmaradt. Pl azt se tudom, hogy a tájolás amiről beszéltek, egész pontosan mit vesz alapul. Egy oldalt, egy szellőzőjáratot, egy folyosót, egy kamrát? Így nem tudom saját kútfőből védeni az állítást sajnos. Csak annyit tudok mondani ami ott elhangzott, és mégegyszer, szakemberek állították, de még csak nem is történészek, így semmilyen következtetés nem volt levonva az építők kilétét, szándékát illetően, tehát az ilyen komolytalan ufós elméletek még csak szőr mentén sem voltak említve. A kronométerről: az említett tájolással tisztában voltak rég, a történet annyi, hogy ezt amikor a modern korban, a számítógépek és a fejlett időmérés korában újra mérték, akkor az eredmény egy-két helyiértékkel pontosabb lett. Ennyi a sztori, rájöttek, hogy még precízebb a tájolás. Az ilyen pontosságú mérésekhez pedig nagyon fejlett időmérő technológia szükségeltetik, főleg a csillagászatban, ahol mozgó objektumok megtalálásáról, mozgásuk pontos előrejelzésével foglalkoznak. Halálpontos időmérés nélkül a Rosetta sosem randevúzik a Chur*?*-Gerasimenkoval, és fogalmunk sem lenne, hogy az Apophis pályagörbéje eltalálja a "kulcslyukat", akkor 6-7 év múlva nagyon rossz napunk lesz azon a bizonyos péntek 13.-án. Az atomórához vezető úton pedig a kronométerrel tettük meg az első nagyobb lépést, amit pedig a 17sz.-óta használnak, vagy nem? Ha nem, szkúzi. Majd VolJin megnézi a Wikin. A hajós analógiádat kölcsönvéve: igaz, a piramis nem igazán megy sehova. Esetünkben azonban nem a piramis a hajó, hanem a Föld, ami már viszont mozog ugye, kering a Nap körül.