• Skylake
    #2
    Tudatosan beépített hátsóajtó bármilyen informatikai rendszerben, és azon belül bármilyen titkosítás esetében röviden azt jelenti, hogy az adott informatikai rendszer, az adott titkosítási technológia mehet a kukába. Egy mozdulattal a szemétbe. Függetlenül attól, hogy minden rendszer hemzseg az exploit lehetőségektől, noha éppen lehet, hogy azok nagy részét csak a jövőben fedezik még fel.

    Ugyanis a hátsóajtót mindazok fel fogják használni, akik ellen, úgymond azokat beépítették az adott rendszerbe, vagy titkosítási technológiába. Mindez együtt fog járni azzal is, hogy az adott cég termékei eladhatatlanok lesznek. Körülbelül azonnal. Ja, és még valami. Pont azok nem fogják használni az adott rendszert, akik ellen, a „biztonság fokozása érdekében” beépítik. Váá, micsoda sz*pás ez politikusbaromarcúkáim! Mert, gondolom az ötlet ezektől az öltönyös- kosztümös informatikai síkhülye majmoktól jön. Vagy talán más lenne a cél ezzel?

    De nyugodtan próbálják csak meg. Én már készítem a popcornt! Rajta, meccseljétek le! Kíváncsi vagyok, melyik gyártó hogyan fekszik le, és utána hogyan fogja PR dumával lekommunikálni, hogy a drága hatóságok innentől kezdve az user aktivitását remekül ellenőrizhetik, ha az ő terméküket választja. Na, ki legyen az első? A felhasználó se*ggeket maximálisan körbenyalást toló Apple? Netán a csodálatos mikrofos, amely a mobilszegmensben a mérési hiba felett van éppen? Vagy esetleg a don’t be evil PR duma nagypofájú tolója, a minden felhasználói aktivitás trackingolója, a fantasztikus Google?

    Idióták.