ElNano#6
Na, akkor pár dolgot tisztázzunk, mielőtt még… A havi nettó átlag fizum 3 kiló. Nincs hitelem, van viszont saját, 60 nm-es pecóm. (Nem tagadom, szerencsém volt, csak szemléltetem, hogy nem vagyok olyan reménytelenül csóró figura, mint ahogy sejtetted.) Gondolod, hogy nem lenne lehetőségem csúcsmobilt vásárolni? Ez egyszer. Másodszor: Fényképek, videók. Hát nézd, ha olyan esemény van, hogy érdemes bármi ilyesmit csinálnom, videokamerával fogom ezt művelni, mert ugye ezek előre meghatározott események, családi összejövetelek, kiruccanások. Ebből fakadóan nem kell a kamerát állandóan magammal hurcolásznom, mivel nem az a típus vagyok, aki nonstop érdektelen szelfiket meg ebéd-fényképeket készít a FB-oldalára. Mert szerintem ez a legtöbbek részéről egyszerű pótcselekvés és piti önigazolás arra, hogy valamilyen módon egyáltalán léteznek a sivárságuk sivatagjában. Én kivárom a különleges, érdemi pillanatokat, nem kattintgatok naponta, csak mert elvileg megtehetem.
A 640-est azért vettem meg, mert ez tűnt jó vételnek, ár-érték arányban, kizárva az Android rendszert, amitől ránézésre is hányok (volt már, többet kösz nem), az Apple pedig szintén nem vonzó számomra (szintén volt már, többet kösz nem), így kizárásos alapon maradt a WP, és ezen belül ez a választás tűnt praktikusnak. (Lazán beszerezhettem volna egy 950-est, de mivel évekkel ezelőtt volt csúcstelefonom, és rohadtul nem használtam ki, kösz, nem.) A Continuumra ennyit írtál, hogy majd biztos lesz haszna. Aha, oké. Meglátjuk. Valahogy nehéz elképzelnem, hogy bármikor is olyan helyzetbe kerülök, hogy csak monitor lesz körülöttem, és kellene valami PC-s dolog, és akkor elővarázsolom a zsebemből az adaptert meg a telefont és „de jó, hogy épp itt van egy monitor egy USB-s billentyűzettel és egérrel, gép nélkül, nem is tudom mi lett volna, ha nincs!” És hát ezt összehasonlítani az autó feltalálásával… :D
És hát én továbbra is csak röhögök az átlagmagyaron, aki a fizetése kb. duplájáért (jó esetben havi fizetésének megfelelő összegért) vesz magának telefont részletre, hogy nyomogathassa a villamoson a FB-ot, meg a Vibert. Ez nálam bőven a konzumidióta szerepköre.
Remélem sikerült mindent tisztáznunk. Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.20. 05:56:34