• gforce9
    #22
    Nem egészen. Ebben az ügyben a DRM készítői szeretnének elsősorban profitot. A kiadóknak pedig elhintik, hogy a drm-el több haszon lesz a kiadóknak, mint nélküle. Ennek megfelelően véleményem szerint eltúlozzák a várható hasznot. Hiszen nekik az a céljuk, hogy eladják a DRM-et.

    Amikor meglesz a törhetetlen DRM... ha meglesz.... ki fog derülni, hogy merre fognak menni a tendenciák. Szerintem marginálisnál is kisebb lesz a változás.

    Egyébként persze, hogy előre már látom ezt és előítéleteim vannak. Amilyen mocskos pofátlan módon, irtózatos összegekre képesek csesztetni magánembereket mindeközben a tisztességes vásárlókra nemegyszer a rendszer stabilitását veszélyeztető DRM-et erőltetik, mindezt a szellemi tulajdon védelmében. A magatartásuk előrevetíti a később várható viselkedésüket.

    Ismétlem ez engem nem érint. A magyar törvények miatt az artisjus zsebét tömöm ígyis úgyis. Ha jön egy szigorítás vagy törhetetlen drm, akkor majd mással ütöm el a szabadidőm. De több pénzem nem lesz moziba járni vagy játékot vásárolni.