Mert ezek közül egyik kezében sincs az amerikai filmipar. :) Igen némileg ironizáltam, de ebben benne van az is, hogy a világ ezen féltekéjén a holokauszt volt az utolsó és talán legnagyobb népírtás, ez azért jobban beleívódott a kúltúránkba, mint a más földrészeken történt hasonló vagy borzalmasabb események. Azok legfeljebb egy újság főcíme vagy a hiradó katasztrófa blokkjában megjelenő hír a számunkra és nem tudjuk vagy nem is akarjuk átélni azokat a dolgokat, amik ott történtek/történnek.
Az Oscar az amerikai filmakadémia díja, tehát leginkább az kerül előtérbe, ami őket a legjobban érinti. Természetesen igazad van abban, hogy történtek és történnek és történni fognak, hasonló és súlyosabb szörnyűségek, de ezért nem az írók, a rendezők és egyéb filmesek a felelősek. És mint írtam ezek csak filmek. Nem hivatottak megoldani a politikai, etnikai problémákat, legfeljebb ha egy nyugati filmes felkarol egy olyan témát és úgy tudja tálalni, hogy a nyugat érdeklődését is felkeltse, akkor talán azt is megérjük, hogy egy ilyen témájú film kap majd Oscart. Bár hozzáteszem, hogy nagyon kevés filmet láttam azok közül, amiket az idegennyelvű kategóriában jelöltek. Így elég hiányosak az ismereteim, hogy milyen témákban idultak ebben a kategóriában. :) Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.15. 17:06:17