• kvp
    #4
    Egy urhajon osszezarva pont nem a magany a gond, hanem hogy nem lehet kimenni setalni es friss levegot szivni ha valakinek elege van a tobbiekbol. Mondjuk ebbol a szempontbol egy atomtengeralattjaro is kb. ugyanez a kategoria, megis elvoltak az elmult evszazadban a tengereszek VR nelkul. Mondjuk az orosz hajokon szauna es medence van. (regen az orosz urallomasokon is volt szauna es zuahanyzo, ujabban kisporoljak)

    A szem ele rakhato kijelzo inkabb muszaki/tudomanyos szempontbol lehet hasznos (robotok taviranyitasahoz), tovabba a kiterjesztett valosagot hasznalo valtozat jo meg barhol keznel (szemnel) levo kijelzonek. A tiszta VR mint szorakozas biztos jo, de nem olyan hasznos mint aminek tartjak. Szerintem az urhajosoknak mar az is boven eleg lenne, ha folyamatosan stream-elnek felejuk par tv musorat. (a Foldrol az urhajo fele meno adatok ara viszonylatg alacsony, csak visszafele koltseges a kommunikacio)

    ps: A minel hamarabb eredmenyeket szeretnenek azt jelenti, hogy minel hamarabb szeretnek elkezdeni a hosszu tavu kiserleteket. Viszont szerintem nem jo technikaval kiserleteznek, inkabb lenne erdemes egy AR kijelzovel tesztelni (pl. epson moverio).