• CairoJack
    #2
    Szerintem a Win10 jelenleg nem egy jó OS. Sokkal jobb, mint a Win8 volt, de még mindig rengeteg hibája van. Az asztali felület, és a főleg a start menü szétbarmolása miatt nem túl kényelmes asztali gépen. Az új start menü önmagában nem hozza a régi funkcionalitását, csak Cortana-val együtt, ami egy spyware. Ha kikapcsolod, akkor keményen alávágsz a start menünek, ha bekapcsolod, akkor az a Big Brother.
    (Meg akkór is ha kikapcsolod, de erről később).

    Tabletes felületen (márpedig én CSAK tableten használok Win 10-et) meg még annyira sem működőképes, mint a Win 8 volt. Példák. Használható alkalmazás kvázi semmire nincs. Értsük ide az ekönyv olvasókat, a böngészőt (mert csak az edge van, az meg nagyon gyenge), zenelejátszást, filmlejátszást, közösségi programokat. Stb.
    Ami van, az mind asztali alkalmazás, univerzális szinte semmi nincs, ami van az meg nagyon gyenge, használhatatlan, hulladék.
    Egyedül a Posta alkalmazás az, amire azt mondom, hogy használható, sőt egész kellemes. Minden más max asztali verziósban ér valamit.

    Így nincs értelme a tabletes, mondern felületnek, és a Store-nak. Ezért viszont nem kellett volna szétgányolni az asztali felületet.
    Nem tudom, hogy a MS hogy képzeli, hogy majd a modern felület lesz a Windows jövője, ha még a fájlkezelés SEM megoldott rajta, azt is csak az asztali felületen lehet.

    A megfigyeléshez meg annyit, hogy én a Win 10-ben és magában az Edge böngészőben is LETILTOTTAM minden létező adatgyűjtést, keyloggot, intelligens tanulást, statisztikát, stb. Egy dolgot engedélyeztem csupán, a Posta appnak a kontakt hozzáféréseket. Minden más tiltva van.
    Böngészőben a sütik tiltva, minden privacy beállítás kimaxolva. Hogy, hogy nem, mulkorában laptopokat kerestem, ki is néztem egy modellt, Asus K401LB, nagyon tetszett, utánaolvastam, több helyen is megnéztem minden infót róla, stb.

    Eltelik pár nap, böngészek, erre feltűnik, hogy akárhova megyek, mindenütt laptopokat hírdetnek a bannerek. Megnézem őket jobban, Asus K401LB. Figyelembe véve, hogy mennyire rétegmodelle, és milyen nehéz volt az elvárásaimnak megfelelő notit megtalálni, ez KIZÁRT hogy véletlen legyen.
    Ergó, az összes privacy funkció egy nagy kamu.

    A WINDOWS 10 KÉMKEDETT, KÉMKEDIK, ÉS KÉMKEDNI FOG, függetlenül attól, hogy a user mit akar, és mit állít be. Egy nagy adatvédelmi csőd az egész. Egy reklám platform. Igaz, ingyen adták, mi több rám is erőszakolták, tehát igazából kussolhatok...
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2016.01.12. 17:05:43