gforce9#32
"Az energiamegmaradas torvenye mindig ervenyes. A gyenge gravitacios ero letrehozasahoz ezert nem eredendoen szukseges sok energia. Kis energia = kis ero, es a gravitacio kicsi."
Ez igaz lehet akár, de semmi nem utal erre. Egy részecskepárt kelteni is iszonyat energia (az általuk keltett gravitációhoz képest).
"Az, hogy ma foleg olyan modszereket ismerunk amik rengeteg energiat igenyelnek (pl energia tomegge alakitasa), az mas kerdes, es ennek csak jaruleka a gravitacio novekedese."
Nem csak ilyen módszereket ismerünk. Mérések vannak arra is, hogy elég megforgatni egy testet ahhoz, hogy megváltozzon a gravitációs hatása.
"A kvantumgravitacios elmelet celja, hogy olyan elmeletet talaljunk, ami egyarant magyarazza a gravitaciot es a masik 3 erot."
Ebben teljesen tévúton jársz teljesen. A fizika célja sosem a magyarázat, hanem a leírás. A minél pontosabb leírás. Ha azt a választ keresed a fizikában, hogy miért van olyan jelenség, hogy "gravitáció" vagy miért van olyan tulajdonság, hogy "töltés" azt sosem fogod meglelni. A fizika célja a leírás.
"A cikkben szabad ketelkedni, de magat a lehetoseget cafolni, hogy a gravitaciot iranyitani lehet, az meresz, mert a ma tudomany semmi olyat nem mond, hogy ne lehetne ez lehetseges. Akar hatalmas energia nelkul is. "
Cáfolni nem cáfoltam, mert ehhez kicsi vagyok. De igenis mond olyat a jelenlegi tudomány, hogy hatalmas energia nélkül ez nem lehetséges. Vagy mondj olyat, ami szerint lehet. Én ilyenről nem tudok, kivéve ez a cikk. Na ezért kételkedek.