• gforce9
    Nézd, azért linkeltem azt az előadást, mert korábban egy EM mező kapcsán még energiamegmaradás törvényének megsértéséről beszéltél, ha kicsi gravitációs hatást vált ki. Ez abszurd kijelentés volt Ne haragudj, de nekem az jött le, hogy teljesen laikus vagy.

Igen a kvantumgravitációs elmélet az amit írsz.A média meg ellátta a "mindenség elmélete" névvel. Mintha utána nem lenne kutatnivaló. Pedig lesz. És nem fogja leírni a "mindenséget".

De ettől még létezik relativisztikus részecskefizika. Egy részecskegyorsítóban adott elektromágneses térben a részecskék úgy gyorsulnak és akkora energiára, ahogy azt az áltrel mondja. Nem arról van szó, hogy az áltrelnek és a részecskefizikának vagy az elektromágnesességnek semmi köze egymáshoz. A kvantumgravitációs elmélet arról szólna (ha majd elkészül) Hogy le tudjunk írni olyan dolgokat is amit jelenleg nem tudunk. Pl egy neutroncsillag közepe, ahol a részecskefizika kölcsönhatásai és a gravitáció egyszerre és egyformán számítanak.

Ettől még a gravitációról tudjuk, hogy igenis számít az, hogy egy test áll e vagy forog. Nem ugyanolyan hatást kelt. (ez már ki is van mérve) Ugyanúgy hatása van a gravitációra az energia sűrűség pl. És egy kőgolyó mágneses mező nélkül vagy azzal együtt nem ugyanakkora gravitációs hatást vált ki. De ezt a különbséget még a föld esetében sem lehet kimérni. Szóval ismételten: Miért is baj, hogy én kételkedek a cikkben?