• gforce9
    "sot az energiamegmaradas torvenyet sertene, hisz hova tunik az a sok energia amit belepumpalsz, ha ami kijon belole csupan egy gyenge gravitacios ero"

Ezt mégis honnan vetted? A föld mágneses mezejéhez és annak fenntartásához is kell egy jókora energia, még sincs mérhető gravitációs hatása és mégsem sérti az energiamegmaradás törvényét. Nem is értem hogy tudod ennyire összekeverni a dolgokat.

Amit meg mondok, azt arra alapozom, hogy két elektron közötti elektromos taszítás, 40 nagyságrenddel nagyobb, mint a gravitációs vonzás közöttük. És két elektron közötti gravitációs erőt meg nem lehet kimérni. Olyannyira nem, hogy nagy valószínűséggel esély sincs rá, hogy ezt belátható időn belül megtegyék.

Megvannak az egyenletek arra, hogy az EM mező miként szól bele a gravitációba és ha jól olvasom ez a kísérlet arra alapul. Ezért írtam azt amit.

A gravitációt közvetlenül nem lehet csak úgy manipulálni. Van 10 paraméter amitől függ és ezeket lehet manipulálni, de olyan nincs - legalábbis tudományos körökben -, hogy manipuláljuk a gravitációt. Főleg Einstein óta, aki ugye térgörbületként fogalmazta meg és ez az elmélet sziklaszilárd már 100 éve.

Ahogy olvasom ez a kísérlet sem akar az einsteini gravitációs elmélethez képest mást mondani, csak valamiféle számítással elektromágneses úton kimutatható változást előidézni. Na ebben én kételkedek. És nem azért, mert kételkedni van kedvem, hanem az eddigi ismereteim és egy szilárd elmélet szemmel láthatóan mást mond. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.12. 17:02:23