• Chris05
    #55
    Nagyon OFF:

    Az e-cigi kb 95%-al kevésbé káros, mint a cigaretta. Nincs kártány és szén-monoxid (Előbbibe hal bele egyébként a dohányos) valamint nincs a szó hétköznapi értelmében vett égés (Csak párolgás/vaporizálás). A Nikotin nem karciogén (Nem rákkeltő). A 0-ás e-cigi gyakorlatilag zéró veszélyt rejt magában (Attól függetlenül, hogy rákattanhat az ízesített illatokra az azt használó, ezért az valóban kapu lehet a nikotin felé).

    Egyébként igazad van, buta dolog, de most is 3 millió magyar dohányzik (30%). Biztos vagyok benne, hogy a párod, anyukád, apukád, tesód, szomszédod vagy barátod közül legalább 1, ha nem több dohányos.

    Ha már függő vagyok, akkor káros anyagként inkább csak a nikotint viszem be (Ami kb. annyira káros egyébként mint a koffein). Növeli a szív- és érrendszeri betegségek lehetőségét, mivel érszűkítő hatású és még nagyon addiktív is, de kifejezetten jó hatása van a központi idegrendszerre (Mint a már említett koffeinnek is).

    Az e-cigi úgy működik, mint a diszkókban a füstgép. Azt gondolod, hogy az a "füst" (ami egyébként vízpára) káros? A politikusok és dohányban érdekeltek érdeke, hogy ne állj át egy sokkal kevésbé káros alternatívára. Ha mindenki e-cigizik, nem lesznek leszoktató programok, amikben több milliárd forint bevétel van, nem lesznek a dohányzás ártalmaival kapcsolatos egészségügyi bevételek (Mert attól függetlenül, hogy deficites, még így is abból is milliárdok jönnek be). A dohányos meghal 60 év után nem sokkal, tehát nem kell nyugdíjat fizetni neki. Nekik nem az a céljuk, hogy egészséges alternatívával sokáig élj (És még ne is fizess jövedéki adót). Ez már egy kicsit messzire megy így, nem is folytatom, helyette ajánlom ezt a videót az e-cigiről:

    https://www.youtube.com/watch?v=qIaN4VCsLBw

    Van magyar felirat is. Nézd meg, ha érdekel a téma.
    Utoljára szerkesztette: Chris05, 2016.01.10. 18:49:17