• Cyberdog
    #13
    Új technológiák fejlesztése a cél: Űrlift, új meghajtási rendszerek, új ötvözetek, amelyek jól bírják az űr viszontagságos környezetét. Azért én nem tartom feleslegesnek, még a jelen technológiai körülmények között sem az emberes repülést. Egy ilyen utazásra fel kell készülni, még akkor is, ha sikerül lerövidíteni a Mars-föld, vagy az Európa - Föld vagy esetleg az Enceladus - Föld távolságot hetekre. A mélyűri lakómodul is számos küldetésben segíthet...
    Abban egyetértünk, hogy amit mind a fizika és mind a matematikai számítások engednek papíron, nem biztos, hogy a gyakorlatban megvalósítható, mert még nem áll rendelkezésre az a technológia, amelyre ehhez szükség van.

    De a lépéseket meg kell tenni ahhoz, hogy sétálni tudjunk, akár a csillagok között, még ha aprók is ezek a lépések. Az emberi találékonyság mindig akkor ütötte fel a fejét, mikor nem állt rendelkezésére a megfelelő technológia vagy forrás ahhoz, amihez kellett. Olyankor létrehozta az ember. Most is jelenleg ez a helyzet áll fenn megint (meglátásom szerint).

    Nem tudjuk, hogy hivatalos kutatások mellett milyen más magánkutatások zajlanak a világban (akár egy garázsban, vagy pincében [még ha sarkított is a példa]).

    Én egy kicsit jobban bizakodó vagyok, e tekintetben. Kitudja... lehet, hogy valaki a közeljövőben előáll a csillagközi (warp) meghajtás működő tervével (amit azért magam is kétkedve fogadok), a lehetőség megvan... még ha csekély is.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2016.01.07. 22:52:14