Deus Ex#12
A warp hajtómű nem jelentene megoldást, mert mint tudjuk, naprendszeren belül nem szabad használni.:)
Azok között voltam, akik annó aláírták a peticiót, mely szerint az USA kormányzata vizsgálja meg a Star Trek féle warp meghajtást, de, én még csak a munka megkezdéséről és elméleti számításokról láttam eddig közleményt. Ezek ugyan nem zárták ki a megvalósíthatóságot, de, a jelenség létezését kísérleti vagy más mérési úton megerősítő közleményt sem láttam, talán az egész nem több, mint egyébként a maguk területén megfelelően működő fizikai elméletek értelmezési tartományán kívül megjelenő matematikai délibáb.
Ha lenne bármilyen értelme gyorsan emberrel a Marsra, vagy a Naprendszeren belül bárhová menni, arra az igazolt fizikai modelleken alapuló és a gyakorlatban már nagyrészt kipróbált technológia is jó alapot nyújthatna. Ismereteim szerint a valódi atomreaktor - és nem az 1 % alatti-körüli villamos hatásfokú RTG - teljesítményszintjéhez illesztett változtatható fajlagos impulzusmomentumú mágnesplazma hajtómű is alkalmas volna gyors naprendszeren belüli közlekedésre, a gyakorlatban egy Mars-repülést hetekre lehetne vele rövidíteni, és a pálya Hoffmansága sem lenne különösebben szempont.
Mindezzel együtt nem is biztos, hogy a jelenlegi műszaki fejlettségi szinten eröltetni kellene a reaktoros elektromos hajtóművel felszerelt űreszközöket - szerintem azért sem ad senki sehol sem pénzt emberes űrrepülőkre, mert akkor lett kieröltetve a dolog, amikor a technika még nem tartott a valódi többször felhasználható űrrepülők létrehozásához szükséges szinten, és a bürokratikus tökéletlenkedéssel súlyosbított crewkiller-pénztemető végeredményt még nem sikerült elfelejteni - mint ahogy az egész emberes űrrepülés jelen keretek közötti eröltetésének sem látom túl sok értelmét. Utoljára szerkesztette: Deus Ex, 2016.01.07. 14:52:06