• gforce9
    Viszont mivel az autók a nap nagyrészében állnak, ezért a töltésüket a völgyek simítására simán lehet használni. Csúcsidőben pedig nem töltődnének (esetleg csak azok, amik csontra le vannak merülve). Nyilván egy puffer jellegű fogyasztót nem célszerű csúcsidőben tölteni. Az pedig, hogy itt 10 év alatt százezresével fognak megjelenni az elektromos autók, nem tudom honnan találta ki aki kitalálta, de ezt én nem érzem kicsit sem reálisnak. Ez úgyis lassú átmenet lesz és lesz idő rá átállni még akár paks 3-at is felhúzni, ha úgy tűnik megéri. Egyébként azt nem értem, miért ágálsz ez ellen annyira. Hiszen az energia előállításának egyik legolcsóbb módja az atomerőmű, a villanymotor pedig eléggé hatékony hajtás. Tisztább is mint a jelenlegiek. Értem én, hogy nem vagyunk erre még felkészülve, de a benzin és gázolaj "bányászatára" előállítására-tárolására-terjesztésére is felépült az infrastruktúra. Erre is fel fog, ha mindent összeadva jobb eredménnyel (anyagilag-erőforrásilag), vagy ugyanolyan költséggel üzemeltethető hosszútávon, mint a fosszilisra épülő üzemagyag ellátási rendszer.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.06. 09:34:49