• halgatyó
    #10
    Még írhatnék párszáz oldalt, de csak egyetlen apróságot fogok, ami szintén nem hangzik el soha a tudatipari szennyáradatban: az emberek mérhetetlen butasága és rövidlátása.
    Az az ember, aki egy nagy választákú áruház környékén lakik, és azon dühöng, hogy miért jön "mindenki" autóval az ő lakóhelye közelébe, mert "nem bírja azt a naaagy forgalmat" (hogy mi a baja vele, azt ő maga sem tudja) nagyon rövidlátó.
    Ugyanis az ő lakása közelében levő nagyáruház működését pont azok az emberek teszik lehetővé, akik oda járnak vásárolni. Ha nem tennék, akkor az emberünknek kellene jó messzire mennie (és ő is autóval menne).

    A másik: akik az "autósok" kiszorítását szorgalmazzák, általában metróközelben laknak. Csakhogy nem mindenki tud metróállomás közelében lakni! Egy kicsit jobban bele kellene gondolnunk a másik ember sorsába, mielőtt a pokolba (pokol=napi több órás bumlizás, az értékes élet elpocsékolása) küldenénk.

    Végezetül erről az autóvezető robot-kutatásról: ennek csak egyik terméke az autóvezetés (= DÖNTÉSI KÉPESSÉG, LEHETŐSÉG, VAGYIS A SZABADSÁG ÉS BIZTONSÁG) kivétele az emberek kezéből!

    A másik terméke hadászati, szerintem. A hadseregek által használható, minél önállóbb robotok kifejlesztésébe ÍGY LEHET BEVONNI ŰRIÁSI PÉNZEKET A CIVIL SZFÉRA TERÜLETÉRŐL. Ez nem egyedülálló, és nem is először történik ilyesmi, ponrt a számítástechnika területe a legjobb példa erre.
    (Az más kérdés, hogy a "szocialista" vagyis annak nevezett tömb összeomlása után miért nem ragadták meg a lehetőséget a békésebb világrend kialakítására... ez messzire vezetne)