• Wootan
    #87
    "Igen, ez lenne a logikus, csakhogy nem ez történt. Mert amikor visszamegy Solo kiszabadítása UTÁN Yodához, akkor kérdezi meg tőle, hogy Vader valóban az apja-e. Ill. az egész párbeszédből hallatszik, hogy még nem találkoztak a Bespin óta, ekkor beszélnek azóta először. Elég furcsa lenne, ha hosszú ideje edzené Yoda, és csak utána kérdezné meg. De a Birodalom visszavág végén is úgy válnak el Landoéktól, hogy akkor találkozunk a Tatooine-on. Elég érdekes lenne, ha útközben mellékesen elugrana pár hónap jedi képzésre..."

    Idézek a birodalom visszavág hivatalos regényből.

    Luke tudta, hogy Leia gondolatai és érzései Hannál járnak, bárhol legyen is, bármi történjék is vele. Ami a saját sorsát illeti, Luke bizonytalanabb volt felőle, mint bármikor - még annál is, amikor réges-rég, egyszerű parasztfiúként egy távoli világban először találkozott azzal a különös, megfoghatatlan valamivel, aminek Erő volt a neve. Csak egyetlen dolgot tudott biztosan, azt, hogy visszatér Yodához, és befejezi a tanulást, mielőtt elindul, hogy felkutassa Hant.

    Persze ez a filmben nincs benne, ezért érdemes elolvasni a hivatalos regényeket, rengeteg plusz infó van bennük.

    Bár az tényleg úgy van, hogy a jediben kérdi meg Yodát, hogy tényleg Vader-e az apja, de sok minden utal arra, hogy azért eltelt pár hét/hónap, míg visszament a Tatooinra. Egyrészt Landonak be kellett épülnie Jabbához, + Luke összerakta a saját kardját, ami valószínű nem 1-2 nap volt.