Egy halom rossz dolog volt benne. A probléma fő oka is az volt, hogy lemásolták az 4. történetét. Harmadszorra már nem izgalmas, hogy elpusztítják a halálcsillagot. Találjanak ki valami jobbat. Ami még zavaróbb ezzel, hogy a történet egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy egy folytatás, nem illeszkedik jól a korábbi szériához. Tele van az egész logikai hibákkal, azt elképzelhetetlennek tartom, hogy a köztársaság ne vegye észre hogy egy szuper halálcsillagot építenek, még akkor sem, amikor már kilőnek vele 5 bolygót. Aztán ezt követően, senkit sem érdekel, a bolygók halála, mintha mi sem történt volna, súlytalan minden az egész filmben. Következő probléma a halálcsillaggal, hogy kb lehetetlenné teszi az érdekes történetet, mert egy ilyen fegyver hamar elpusztít mindent, tehát mit lehet tenni.... szétlőni a gyenge ponton, mint már kétszer ez előtt is, pfff unalmas. Ezen kívül még vannak benne más hibák is, de lényegében már csak ezen okok miatt a történet egy rakás szerencsétlenég, plusz egy darab csavar nem volt benne, vagy bármi amin meglepődtem volna.
A fő problémám az egésszel az, hogy oké tekinthetjük a star warst agyatlan látvány filmnek, de az univerzumban sokkal több van, mint ahogy ezt az expanded universe egyes darabjai tökéletesen példázzák. Az én kedvencem a Thrawn trilógia szerintem zseniális. Nagy kár, hogy nem merítettek egy nagy vödörrel abból a sorozatból, ahelyett hogy valaki 5 perc alatt kitalálta, hogy hmm hát másoljuk le a 4. részt az már 40 éve is jól ment, biztos tetszeni fog a sok idiótának. És a legszomorúbb, hogy még be is jött nekik...