efhenrir#24
Szerintem így is túlzsúfolt volt. A cantina2 helyett részletesebben elmesélhette volna Solo valamilyen kontextusban, hogy mi van a fiával. Ha ezt beleteszik (és nem intézik el sztori mozgatórugóját adó Kylo Ren átállását annyival, hogy az apja csalódást okozott), és nem próbálnak még egy halálcsillagot, meg pajzson átszökkenő millenium falcont, meg újabb 15 X szárnyú vs bolygónyi rosszarc felállást lenyomni a torkomon, hogy a 3 óra alatt önmagát jedivé képző csajt ne is említsem, akkor ez a film nem lett volna rossz. Amíg nem került képbe az új doomsday device, addig egészen élveztem.
Persze, a gonosz megerősödése kell, de erre jó példa a Thrawn trilógia, ahol megoldották, hogy a Snoke-nál sokkal menőbb nevű, intelligens (!) főgonosz, meg sem próbál a két befuccsolt halálcsillag projekt után harmadikat indítani, a trilógia során erősödik meg.Nekem az egész TFA nem volt a helyén, túl sok volt a furcsaság meg a plot hole. Az oké, hogy Luke nem akarta megölni Bent, de a 3 volt tábornok/főszereplő közül, mintha csak Leia nem tojta volna telibe, hogy a birodalom maradéka erősebb, mint anno a birodalom volt. Ennek a filmnek 2 dolgot kellett volna szvsz megtennie: felvezetni az új karaktereket és az új helyzetet. Előbbit egész jól megoldották, utóbbit nem. A lotr pont nem jó példa erre, ott szarumán árulása alapvetően felborította az erőegyensúlyt. Itt is jobb lett volna valami hasonlót bejátszani, vagy külső ellenséget behozni (léteznek más galaxisok is). Persze, nem vártam, hogy sokat kockáztatnak egyből az első filmben, de lehetett volna ugyanez a jók vs birodalom maradéka felállás okosabban is előadva, kihagyva az új szuperfegyvert és a fél óra alatt történő elpusztítását is. Mennyivel hihetőbb lett volna, ha egy Thrawn szintű stratégiai zseni hódítja vissza a csillagromboló flotta maradékával a fél galaxist, és nem kell "magic" pajzsokon átugrálás, hogy újfent maroknyian felrobbantsanak egy legyőzhetetlen golyót.