• nkmedve
    #23
    A birodalom ereje teljében nem kellett annyira nagy titokban tartsa a halálcsillag épitését, egyszerűen túl nagy volt ahhoz hogy néhány kósza lázadó veszélyeztesse őket. Arogancia...ami békeidőben a köztársaságra is pont úgy jellemző :) Itt valószinűleg azért is épitették egy bolygóra/ba a fegyvert, hogy jobban tudják álcázni (és talán a bolygó szerkezete is előnyös volt).

    Szerintem mi itt kicsit túlbonyolitjuk a dolgokat, ez még mindig egy fantasy, ahol a gonosz harcol a jó ellen. Minden hasonló történetben az van hogy a gonosz előbb rejtőzködve erősödik, mig egyszer csak átveszi az uralmat amikor a jó oldal éppen elszunyodik. Majdnem minden fantasy-ban ez van, ennyi erővel akkor a Gyűrűk Ura is szar, mert engedték Sauronnak, hogy titokban megerősödjön, pedig ott voltak tőle egy köpesre a folyó másik oldalán. Aki ilyen filmeket akar nézni az el kell fogadja, hogy ez a menete a dolgoknak és nem érdemes minden apróságba belekötni ami nincs részletesen megmagyarázva.

    "Az, hogy most szétpukkantottak 5 bolygót, teljesen súlytalan maradt, meg sem említették utána."
    Ezzel valamennyire egyet tudok érteni, bár ötletem nincs mit tudtak volna még beleeröltetni a történetbe ami nagyobb súlyt adott volna az eseménynek (abban azért reménykedem, hogy Jar Jar valamelyik alpusztult bolygón volt). Nekem a pacing igy pont jó volt, ha ennél többet belepréseltek volna a filmbe akkor az már mindenképp lehúzta volna.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2015.12.27. 21:22:10