nkmedve#17
Nekem azért tetszett a film története, mert nem várom el egy trilógia első részétől, hogy minden motivációt és várható irányt elém rakjon, azt várom hogy fokozatosan bontakozzon ki minden. Majd amikor meglesz a puzzle minden eleme (8-9. részek) akkor értékelem az esetleges lyukakat, vagy inkonszisztenciákat a történetben. Közben nekem is vannak saját elméleteim és ezeket fogom összehasonlitani azzal amit a Disney elém tesz a továbbiakban.
"Őszintén még egy darabig élt a remény bennem, hogy valami nagyon sok minden történt az elmúlt 30 évben, ami magyarázza hogy hogy nem vették észre a szuperfegyver építését."
- Most egy elég nagy galaxisról beszélünk, aminek nehéz minden szegletét ellenőrizni. Tényleg annyira hihetetlen, hogy a First Order egy távoli eldugott csillagrendszerben megépithette a szuperfegyvert? Szerintem simán el lehet képzelni, hogy volt egy szektor amit ők uraltak, ahova a Köztársaság csak nagyon nehezen, az Ellenállás segitségével tudott behatolni és igy is nagyon kevés információjuk volt róla.
- Mivel egy bolygót alakitottak át, ezért az utolsó pillanatig jól tudták álcázni a fegyvert.
- Nem ritkaság a politikusoknál, hogy a homokba dugják a fejüket. A Baljós Árnyakban is volt erről szó. Megtörténhet, hogy nem veszik észre hogy a First Order ennyire erős lett, csak mikor már túl késő (világháborúkra emlékszik valaki?).
Szerintem mindenre lehet magyarázatot találni a filmből. A gond az, hogyha a magyarázat túl egyszerű akkor az baj, ha már kicsit gondolkozni kell rajta akkor pedig az sem jó. :)