• nkmedve
    "Gyakorlatilag lezárták a történetet, annyit hagytak meg hogy a Snook még életben van (nyilván kylo ren is, de ő meg szintén nem sok vizet zavar, ha nem esik át valami változáson)."

Figyeltél is a filmre, vagy csak az elején eldöntötted hogy szar és onnan már nem is érdekelt? Pont Ren változásáról szól a film vége, aminek köszönhetően egy méltó ellenfél lesz a következő részekben. Snoke-ból pedig sokat ki lehet még hozni, még ha ebben a filmben sok vizet nem is zavart.
    Az, hogy a történetet lezárták... erre nem tudom mit mondjak. Lezárult egy csata, hogy mi lesz utána arról senki nem tud semmit, szerintem te sem. Innentől bármi történhet, és pont ezért jó ez a rész, rengeteg kérdést nyitva hagy (tudom, ez egyeseknek ijesztő tud lenni).Pont emiatt nem tudok neheztelni az új halálcsillagra sem, mivel a teljes történet szempontjából csak egy egyszerű (de szükséges) eszköz volt amivel előkészitették a terepet a további cselekménynek (+aki nosztalgiázni akart annak is kapóra jött), és innentől valószinűleg nem lesz több szerepe a 8-9. részekben.

"Istenem, te ugye nem nézted meg a Harry Potter filmeket? "
    De, és láttam az SW előzmény-trilógiát is ami ugyancsak egy már többé kevésbé ismert történetet mesélt el, és többnyire meg is bukott emiatt, én inkább megadnám a lehetőséget hogy a 8-.9. részben valami új irányt, és eddig ismeretlen történetet láthassunk. A gond a már ismert történetekkel, hogy hatalmas elvárások övezik, a Thrawn is veszélyes ilyen szempontból főleg ha az egész trilógiát arra épitenék. Nem hiszem, hogy létezik olyan forgatókönyviró, amelyik a Thrawn fanoknak megfelelő adaptációval elő tudott volna rukkolni.
    A HP amúgy rossz példa, az egy egyszerű adaptáció, ami nem követett egy már létező nagy sikerű filmet vagy filmeket.