• jkedzs
    #22
    rtorrent a magnetlinket alapból nem tudja kezelni, mert fájlalapú logikára épül, de +scriptekkel megoldható persze (magnet linkből lehet torrent fájlt csinálni)... lehet hiányosságként erre gondolni, de ha linuxos logikával nézed, akkor ez éppen jó. mivel a programnak egy egységes interface-e van, azok pedig a megfelelő könyvtárba bemásolt torrentfájlok.

    a drag & drop-hoz mennyit kell kattintanod? tegyük fel, hogy ki kell választani, hogy hova töltse le.
    nekem semennyit, mert a torrentes desktopomomra billentyűzettel megyek át, a fájlok kijelölését és másolását pedig midnight commander-ből végzem (szintén bill alapon).
    ha nem zavar a kattintgatás, akkor persze, ok, de nem véletlenül preferálják többen a bill megoldásokat. előbb-utóbb szétmegy az ujjad az egerezéstől. win a kattintgatás erőlteti a userre, ezért ott az ergonómia kurva szar.


    ubuntu-t olyan 3-4 évvel ezelőtt használtam virtualbox-al. amikor betöltött a rendszer a virtual box tudott mountolni egy meghajtót (valahol a menüi közt van), amin a szükséges driverek voltak. utána kattintgatással ubuntuban le lehetett futtatni a mittomén milyen fájlt és minden jó lett. most nem tudom, mi van, de gyanítom, valami hasonló csak van.
    a másik, hogy csak LTS verziót érdemes használni ubuntuból, minden más az elfogadhatónál jobban bugzik.
    https://wiki.ubuntu.com/Releases