• montyx
    #20
    Én MS fejlesztőként évek óta áttértem otthon Ubuntu Gnome-ra. Nem bántam meg a döntést, pedig tényleg mai napig kezdő linuxos vagyok, nem nagyon hekkelem a rendszert. A Gnome 3 felületet tényleg minimális beállítással tetszetőssé tettem, pár app telepítésével pedig tökéletesen használható is lett.

    Ennek ellenére egyetértek azzal, hogy nem jó a linux. Nem bírják megcsinálni azt, hogy egy linux telepítés a gépek 90%-án hiba és utólagos konfigurálás nélkül frankón működjön.
    Én pl. mai napig nem találtam megoldást arra, hogy a fenéért nem lehet normális sebességgel másolni egy USB stickre, amikor az USBs külső HHD tökéletes sebességgel működik. Az 5.1es hangrendszerem beállítása vért izzadós volt, mert kellett hozzá pulse audio és alsa konfigurálás, illetve az összes böngésző laggolt, mint állat, amíg rá nem jöttem, hogy kell mögé egy gyors DNS szerver, és a gyári MTU beállítás egy vicc.

    Amíg ilyenekkel kell küzdeni, addig tényleg egy vicc az egész. De ennek ellenére édesanyámnak is fel van rakva, teljesen bekonfiguráltam neki, egy ócska vasra. Ezek után szívesen használja, és szereti. Ha van hozzáértő, aki karban tartja, akkor nem rossz a linux egy átlagfelhasználónak se. Csak valaki tudja rendesen beállítani, és úgy gondolom, hogy én is csak tákolok a profikhoz képest.