• cylonflatus
    Bocsánat a spoiler miatt, de azért nem raktam makróba, mert ezek olyan információk, hogy aki nem tart ott, az nem tudja kontextusba helyezni, szerintem nem lőttem le semmit (lényegeset meg biztos nem) de legközelebb majd használom a taget.
    Csak még egy-két gondolat a törésről: azért azokat a töréseket nem úgy csinálták, hogy Fred leül az asztalához, csatlakoztatja az eszközt, megnyom egy gombot azt' föl is van törve. A transzponder esetében, de ez vonatkozik a marsi protokollokra, ezek nem ötperces műveletek, plusz a könyv említi is, hogy a KBSZ-nek beépített emberei vannak a marsi hivatalnál (is), ahol nyilván vannak tartva a transzponderkódok. Naomi is csak a Fredék nyújtotta segítséggel tudta megcsinálni, pedig ugye magasan képzett programozó, aki fiatal korában rendszeresen tört fel legkülönbözőbb rendszereket. Fred nem programozó, és ugye abban a helyzetben
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Holden volt az egyetlen, akiben bízhatott (aki szintén nem szakembere a témának), nem adhatta oda bárkinek, mert nem tudhatta ki az áruló, ki tartozhat a renegát csoportba. Meg mégegyszer, záros idejük volt az egészre, és hiába civil, katonai titkosítást használt, ráadásul nem csak egyet, hanem többszöröst. De abszolút értelek sőt, esküszöm én is fölkaptam ugyanígy a fejem rá először, csak így végiggondolva nekem még elmegy. Na jó, szódával, de még elmegy. :)

Az ötödik könyvvel dettó ugyanígy éreztem. Az első harmad kevésbé tetszett, főleg az előző könyvek után. Kevésbé olvastatta magát, de aztán rendesen meglódul. Ami csalódás volt viszont:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a protomolekuláról eddig is lassan derültek ki a dolgok, de azért az a vonal is folyamatosan-, lassan de biztosan haladt, építkezett, az ötödik könyvben viszont alig van valami. Pedig a protmolekulát létrehozó hiperfejlett idegeneket elsöprő még parább, ismeretlen valami nagyon izgatja a fantáziám... :)