Elemir#6
Nem mond hülyeséget, viszont a gond ott van ezeknél, hogy milyen ideológiát teszünk mellé. Ma az interneten megtalálni valamit google, nagyon sírva bing.
Ma, ha valamit meg akarsz mutatni, akkor facebook.
Persze vannak más módok is, de ez a leghatásosabb. Régen sok-sok keresőszolgáltatás létezett, és halnak is ki emiatt, pedig kereső és gyűjtő oldalak nélkül a net halott.
Mivel leszűkült azon lehetőségek köre, melyen ezeket megteheted, azok mondják meg mit találsz meg. Saját szabályaikat kénytelen vagy betartani, vagy mehetsz máshova, ahol valljuk be több a kompromisszum, mint amennyivel több a szabadság.
Ebben viszont van kockázat, nem tudsz megtenni bármit, és mindent tudnak rólad.
Viszont, ha más oldalról nézem, akkor ha elindulok és kirabolhatok, ellophatok bármit. Sőt folytathatom a kis üzelmeimet, szabadon az utcán cserélem a lopott árút akkor az szabadság? Igen az annak aki törvényt szeg, de senki másnak nem az. Persze MO-n nem jó a bérezés, de normális, hogy valaki dolgozik valamin, hogy létrehozza és azt lényegében ellopod? Persze én is letöltök dolgokat ingyen, mert az jó nekem, mert spóroltam vele.
Valójában az internet maga volt az illegalitás és az államoknak, a hatalmaknak kötelessége is, hogy ne engedje az illegális dolgokat.
Az egyetlen gond csakis az, hogy a bérezésünk valójában nem engedi meg, hogy korrekt áron vásárolj. Ha egy film, 500 Ft lenne maximum, akkor én megvenném mind. Programok is, legyen 1000 Ft a tető, megveszed. És nem az árán kell most agyalni, hanem a bérezéshez képest mibe kerülnek ezek a dolgok.
Microsoft például erre tök ráérzett és ingyen ad dolgokat. Ha nem tetszik, hogy reklám van, akkor vedd meg, fizess elő. Az ára, nem is borzasztó, ez is fontos.