• molnibalage83
    #4
    Ha ma cirka 6-7 hetente (!) átadnának egy 2GWe teljesítmémnyű erőművet - jelenleg erre értelmes áron két dolog képes, a völgyzáró gáttal operáló vízierőmű és atomenergia, ez egyébként Paks jelenlegi beépített teljesíménye - akkor csak a növekményt fednék le, tehát semmivel sem kerülnénk közelebb a célhoz. Még, ha nagyon optimista vagy és harmadolod, akkor is a hasát fogja az ember a röhögéstől, hogy ezt mégis hogyan képzelik el kielégíteni technikilag és anyagilag is. Ha valaki a szél- én naperőművekkel jön, azoknak a képbe röhögök...

    Négy éves, de érdemes megnézni.


    És az alábbi dolgok nem valósultak meg...

    A német "zöld" fejlődés megtorpant, meg kiderült (számomra tök nyilvánvaló volt előre is), hogy bukta az egész. A szél- és nap termelési aránya alig 10% és a német áram ára kétszeres a franciának (~75% nukleáris arány), és cirka 180%-a a magyarnak. És mindezt úgy, hogy nem építették meg a szükséges É-D-i új gerincvezetéket és paraziták a szomszédos országok hálózatán. Olcsó francia atomáramot importálnak és semimféle kiegészítő beruházás (pl. tározós erőműveket) sem húztak fel.

    Rádaásul a világ egy része röhejesen atomenergia ellenes attól teljesen függetelnül, hogy milyen technológiáról van szó, mert lövésük sincs az egészrők, csak két szó szajkózásában merül ki a "tudásuk."

    Most felteszek egy rekesz sört, hogy 2023 körül vagy előte is már ki fog derülni, hogy ez az izé semmire sem lesz jó.