• dchard
  #3
  Ha távközlés a téma, borítékolható a baromság az SG-n.

  Nézzük a tévedéseket:

  "A műholdakra csatlakozó földi eszközök helyét pontosan meg lehet határozni"

  Nem igaz. Csak azt tudják meghatározni, hogy az adott eszköz melyik úgynevezett spotbeam alá tartozik, ami jó esetben is száz kilóméteres sugarú kör. Szó nincs pontos helymeghatározásról.

  "Amennyiben valaki telepíti a műholdas kulcsokat és beállítja az internetkapcsolatot, meg kell adnia hozzá a GPS-koordinátáit"

  Nem kell megadnia a pontos koordinátákat. A rendszernek elég tudnia a spotbeam-et, tehát ha ismerem azok elhelyezkedését és a cikk írójánál egy hangyányit több távközlési ismerettel rendelkezem, akkor könnyű rájönni, hogy elég ha a valós spotbeam alá tartozó bármilyen koordinátát adok meg, és a szolgáltatás tökéletesen működni fog, és ismét marad a jó esetben 100 kilóméteres kör ahol keresgélhetnek. A szolgáltatók spotbeam adatai pedig nyilvánosan elérhetők, például itt az egyik érintett cégé:

  http://www.s296576215.websitehome.co.uk/images/Tooway%20spot%20beams.jpg

  Ebből az is látszik, hogy mekkorák ezek a spotbeam-ek, na ennyire "pontos" a technológiával elvégezhető helymeghatározás.

  "A helyzet azért is érthetetlen, mert az OSS oldalon keresztül egyetlen kattintással meg lehetne bénítani a műholdas interneteléréseket."

  Valóban, csak tudni kéne, hogy kiét tiltsuk le. Ma már millió lehetőség van publikus VPN-eken vagy más egyéb módon eltüntetni a forgalmat. Ergó lehetetlenség megmondani, hogy az adott előfizető mihez fért hozzá.

  Dchard