• hgaben90
    Nagyon fura ez a kritika. Beleköt a fősztoriba egy Bethesda-játéknál, amikor-szívünkön a kezünk- az sosem volt erőssége a csapatnak. "Öld meg a fővámpírt/öld meg a fődémont/öld meg a fősárkányt/találd meg apádat/találd meg a fickót aki fejbe lőtt/találd meg a fiadat". Még azt kell mondjam, hogy a kritikában valamiért szintén negatív példának felhozott New Vegas oldotta meg a legjobban, ahol a végjáték kismillió szálra bomlik, és egy valódi háborús helyzetbe rak bele. De a Bethesda játékoknál a lényeg a mellékszálakon van. Márpedig azzal most sincs gond. Már voltam álruhás igazságosztó, szereztem két lábon járó, beszélő sörautomatát, és elértem, hogy az a motyogó idióta Travis normális rádiós legyen. (Hogy aztán így is-úgy is Inon Zurt hallgassam, bocs, cimbora). Az útitársak is jók, Nick Valentine már-már Bioware-szintű companion. Eddig az első dolgom volt lerázni az útitársakat, itt meg Lone Wanderer ide vagy oda, folyton van velem valaki, mert szórakoztató. A VATS-kritikát se egészen értem, a rendszer baromi jól működik, főleg kis termetű, csapatban támadó ellenfél ellen. Messze nem az XCOM-jellegű "90%-nál hibáztam egyet, és ezért borult az egész küldetés". Ja hát nem kell sörétes puskával snipert játszani.

Amit én sajnáltam a F4-ben, az a lusta rádió megoldás, újrahasznosított zenével és még a mellékküldetés után is csak közepes DJ-vel. Three Dogot kimondottan élvezet volt hallgatni, a Mr New Vegast játszó Wayne Newton (a Ford Fairlane kedvelői Julian Grendelként is találkozhattak vele) pedig a való életben is az egyik legismertebb vegasi showman. A harcrendszer fényéveket javult a korábbiakhoz képest, de tényleg nem tökéletes, a sima sörétes puska VATS nélkül szinte használhatatlan, és az se jó, hogy a csapattársak/ellenséges emberek normálisan fedezékbe tudnak menni, te nem. Nem szeretem, ha az AI úgy lesz életkpes, hogy saját képességeket kap szemben veled. (Lásd még: régi cod-ok, ahol az ellenség visszadobta a gránátot, de te nem tudtad, vagy a civ-ek, ahol a gép nem lesz okosabb, csak többet kap/kevesebbet veszít ugyanazokból a dolgokból, mint te) Hiányzik a New Vegasos túlélő mód alvás-evés-ivás igényekkel, és a Wild Wasteland perk. Persze, a plüssmacik is viccesek, de hiányzik a sírva röhögés, mint amikor Caesar helyőrségének a falán megláttam a "Romanes Eunt Domus" feliratot.