• ostoros
    #5
    Egy kirabolt ország nem képes ezeket a feltételeket biztosítani.
    Figyelem:
    http://pogiblog.postr.hu/offshore
    "A világ legelismertebb offshore-ral foglalkozó civil szervezete, a Tax Justice Network (~Adóigazságossági Hálozat) 2012-ben tette közzé legújabb jelentését Estimating the Price of Offshore (~Az offshore becsült ára) címen. (A szervezet vezetője, John Christensen maga is kiugrott offshore bankár, a jelentés késztője, James S. Henry pedig a McKinsey konzulting cég volt fő közgazdásza, offshore specialista.) A jelentés szerint Magyarország benne van az offshore által legkedvezőtlenebbül érintett húsz fejlődő ország között. Sőt, 242 milliárd dolláros veszteségével megelőzi a nálánál sokkal nagyobb, és korruptabb hírben álló Lengyelországot, Ukrajnát és Kazahsztánt is! Az 1980-as évek óta Magyarországról kiáramlott összeg nyers számítások szerint a magyar államadósság két és félszeresét teszi ki!"
    Kik a fő haszonélvezők?
    . 1. Egyesült Államok 2. Luxemburg 3. Svájc 4. Kajmán Szigetek 5. Egyesült Királyság
    Na most ezen felül a piacunkat szinte ingyen átadtuk az EU multijainak, iparunkat földbe gyalultuk, a lakosságot bankokkal eladósították, a mezőgazdaságot megkvótázza az EU, (tej , cukor, stb.) akkor mit is várunk?
    A hasznot hajtó állami cégek, például vasúti teherszállítás kiszervezése külön cégbe és eladása, rombolás minden ponton, stb. Még a szerencsejáték zrt.-t is el akarták adni egy időben a pöcsfejek.
    Egy jó kis diktatúra hiányzik ide, meg az EU-ból való kilépés, és iparosítás ezerrel. De vagy 15 éven keresztül, és akkor majd lehet gondolkozni EU tagságon.
    Mert erre kurvára nem voltunk felkészülve. Erre a 2004-ben csatlakozó országok egyike sem volt felkészülve.
    Jellemző, hogy az EU csatlakozás előtt magasabb volt a GDP növekedésünk, mint utána az EU-s pénzekkel együtt! És nem csak itt! Gyakorlatilag az összes 2004-ben csatlakozó ország így járt.
    Az egész régió kollektívan át lett baszva.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.12.02. 22:10:16