• kvp
    #6
    A per egyetlen esetben lehet sikeres, ha van olyan 'feature' amirol elfelejtettek tajekoztatni a felhasznalokat (olyan adatokat gyujt amit nem kozoltek az aporbetuben sem) vagy valahol egy orszagban eleve torvenyt sert, ami alol a licenszszerzodes sem mentesitheti a ceget. Az elso inkabb maganjogi, a masodik buntetojogi kategoria, mindketto miatt perelhetoek, akar csoportosan is. Utobbi miatt pl. az EU-ban parszor mar megrugtak oket es van nehany ember a brusszeli burokraciaban akik rajuk specializalodtak (mint biztos megelhetesre), szoval ugy nez ki, hogy gondban lehetnek vagy lesznek Redmondban.

    A hibas frissitesek ellen vedve vannak, benne van a szerzodesben, hogy nem garantaljak a szoftver mukodeset vagy azt hogy hasznalhato, vagy az lesz, esetleg az marad. Ez pont az osszeomlasok es az adatveszteses hibak ellen kerult be a szovegbe es a rendszer hasznalataval tenyleg el kell fogadni.

    A jo megoldas jelenleg az, hogy ha ennyire barkacs es onjaro lett a windows, akkor nem erdemes hasznalni, mert tobb a kara mint a haszna. Marad az open source rendszerek kozzul nehany stabilabb (pl. debian linux, google android linux, stb.) amikben kevesebb ismert kritikus hiba es sokkal kevesebb hatso ajto van. Nem biztos hogy jobbak, de jelenleg ugy nez ki, hogy megis. Meglepo, hogy a microsoftnak kemeny fejlesztesek aran sikerult jelentosen alulmulnia a tobbe kevesbe ad hoc modon osszedobott android szinvonalat.