• Skylake
    #20
    Az a helyzet, hogy az MS-nek egyetlen befejezett terméke volt az operációs rendszerek piaci szegmensben a legutóbbi időben. Ez volt a 7.

    A 8 béta volt. A 8.1 megmaradt fércmunkának. A 10 is az maradt, csak a cég innovációs trehányságát behúzták a rolling release, "majd frissül a géped a jövőben folyamatosan, paraszt, k*rva jó lesz neked" marketingbullshit alá.

    Hát, ilyen az amikor Redmond kapkod. De a kövér vizilovak sosem gyorsak, épp úgy, ahogy az ilyen piaci területeiken zavartalanul dagattra hízó cégek sem. Jó lett a 7-es, csak közben kinőtt a semmiből a mobilinformatika teljesen új szegmense, ahol az MS semmi, és jó eséllyel nem is elsz meghatározó tényező a jövőben. De azzá akarnak lenni. Ez a kapkodás oka.

    Rossz hírem van a Microsoft számára: az ő végzetük az lesz, hogy minden olyan szegmensban, ami az x86(64)-en túl van, nem lesznek meghatározók, és nem lesznek piacilag sikeresek. Ha a jelenlegi trendek maradnak, a Microsoft össze fog csúszni egy olyan mai méretéhez képest olyan kevéssé jelentékeny gyártóvá, mint például az Adobe. Ha az x86(64) technikailag túlhaladottá válik, a Microsoft vele fog bukni. De ez nem most lesz még - 10 év múlva.