• sola
    #11
    @kvp
    Az Android szerintem nem összedobott, azt a Google meglehetősen konzisztens irányelvek mentén fejleszti. Lényegében csak a Linux kernelt használják, fölötte minden fejlesztés egyedi (bár nyilt forrású, bárki használhatja)

    Talán a desktop Linuxok egy kisebb részét még lehet összedobottnak nevezni, de a "nagy" distro-kra ez már bajosan illeszkedik. Az összes komolyebb disztro (Linux Mint, Ubuntu, Fedora, Red Hat) szépen design-olt, legalább az alapvető programok vonatkozásában konzisztens felületet és működést ad.

    A desktop Linux-okat egyébként nyugodtan lehet ma már használatra javasolni a Windows-os ámokfutást megelégelőknek, mert az elmúlt évek fantasztikus ütemű fejlődése révén ma már a legtöbb átlag felhasználó számára megfelelő rendszer. Az alkalmazás kínálat az egyetlen, ami egyes felhasználók számára probléma lehet (Photoshop, AutoCAD) bár ezek legtöbbjét is tipikusan be lehet üzemelni Wine alatt (gyakran nem a legújabb verziókat, de sokszor ez is elég). Windows felhasználók számára a legjobb választás a kisérletezésre a Linux Mint Cinnamon.