• Skylake
    Úgy gondolom, hogy nekifutásból kéne fejberúgni Satya-t, porszívóügynökalkatú, fogpasztamosolyú Myerson-t, a kiéltfejű, vibrátort vélhetően csapágyasra hajtó ostoba milf p*csa Larson-Green-t, meg a félhülye gyorséttermi hotdogárus pofájú Aul-t, többek között:

- a rolling release modellre történő átállásért,
    - a GWX erőletéséért, és átlag(hülye)felhasználó számára nem könnyű eltávolíthatóságáért,
    - a telemetria technológiák felhasználó megkérdezése nélküli felnyomatásáért a régebbi rendszerekre, illetve annak nyilvánvaló funkcióinak ismertetésének kihagyására a 10 esetében,
    - a WU átlag(hülye)felhasználók számára kikapcsolhatatlanná tételéért a 10-ben
    - hogy a felhasználók nem dönthetik el, hogy x és y adott frissítést kérik-e, főleg ha közben kiderül, hogy térdelnek le a gépek tőle világszerte,
    - hogy alapértelmezett opciókként az összes privacy-related dolog esetében magasról sz*rva van alapvető privacy tényezőkre, lásd. beállítás, a wifi jelszó megosztásos barmoságtól kezdve, hogy az adott gép részt vegyen az update-k terjesztésében, majd az én erőforrásaimat használod ingyen, anyád!
    - a gyökér start menüért, amely a 7 funkcionalitásának töredékét hozza,
    - hogy a retkes Cortana, a maga hazapofázásával nem takarítható ki totálisan a rendszerből, azaz nem lehet azt választani, hogy kösz, egyáltalán nem kérem, hogy a Cortana a rendszernek bármilyen formájában a része maradjon,
    - hogy a rendszer önkényesen letakarít szoftvereket, plusz erről nem szól, nem figyelmezteti a felhasználót,
    - az EULA-ért, ahol a Microsoft mossa kezeit, hogy amennyiben valami jogsértő lenne valakinek rendszerén, és ehhez harmadik felek hozzáférést kérnek, ő ha kell, megadja ennek a harmadik félnek a kívánt információt, nem védi a felhasználót.

És még bőven tudnám sorolni. Megmondom én mi kell. Kib*szott nagy per a Microsoft nyakába urópában, és annak eredményeként százmillió euro büntetés az MS-nek! Amolyan Volkswagen módra, hogy érezzék a törődést!

(Ja, és mielőtt valami büdöshónaljú pingvinpólós openszósz huszárnak, vagy épp ellenkezőleg, feketepulóveres, store előtt bejelentéskor sorban álló, miniJobs-nak gondolnál, ezt a megjegyzést Surface 2 RT-ről írtam.)