• Irasidus
    Azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy Kínában csak és kizárólag másolni képesek? Persze, a társadalom szemében ez perásztis értékű, jobban mint nálunk, de ez nem egyenlő azzal, hogy nem képesek újat alkotni! Ez már rasszizmus, mivel miden ember hajlamos és képes új alkotására, a Kínai is, és ottani kultúra is elismeréssel méri az új alkotását! A kettő nem zárja ki egymást. Most, hogy itt egy fórumon, vagy Magyarországon nem képes valaki kínai fejlesztéseket fejből írni, annyit jelent, hogy nem kínai, és a zárt tudományos és technológiai közösségekre nincs rálátása. Nagy ügy. Az meg egyenesen vicces, hogy nincs kínai fejlesztésű cucc, Huawei az micsoda? Ja, persze másolat, ezért a Boston Consulting Group a világ 50 leginnovatívabb vállalata közé rangsorolta, mert másolat. Alapvetően a Kínai márkák és termékek Kínában népszerűek, néha elfejtitek, hogy nem tejtelesen nyitott országról van szó...

Ja, és ezzel nem azt akartam mondani, hogy Kína a világon legfejeltebb vagy legjobb. Tudom, egyeseknek nehezére esik a szöveg értelmezés, és ezért muszáj szájba rágni. Csak és kizárólag a tévedésekre világítottam rá, mint szociológiai, mind tárgyi. A többi engem nem érdekel, vitatkozzatok csak, olyan dolgokon amiről halvány lila gőzötök sincs.