• lmisi
  #7
  Szóval tipikus nagy feladat (Projekt) megoldása.
  Soha, soha ne akarj azonnal mindent egyszerre egycsapással megoldani.
  Azaz a cél 100%, rendben, de az első lépcső legyen 1%, vagy 10% és nem holnap hanem ezt is bontsd fel kisebb feladatokra. Stb stb. Ellenőrizd a teljesülést lehetőleg többen, változtass ha szükséges (Mindig szükséges). Lépj tovább.
  Ahogy mondani, szokták minden haditerv max a csata első 10 percét éli túl. Pontosan így van a megújulókkal is. Ezért nincs tuti válasz a kérdésedre. Pl. eleinte a napelemek többe kerültek mint amennyi áramot értékben képesek voltak előállítani.
  Most meg cirka 5 év alatt kitermelik az árukat. Így gyakorlatilag normál fény esetén bűn lenne bekapcsolni bármi más hagyományos energiatermelő üzemet.
  A másik fontos dolog, ha csak 30%-al visszaesik a fosszilis energiahordozók iránti igény pl. éves szinten már az kánaán. Gyakorlatilag megszűnne az új környezetpusztító bányák olajkutak iránti igény. Az áruk is leesne. Jé mintha már ez be is következett volna részben.
  Ha a megújulók elérik a 60%-os arányt akkor a maradék automatikusan elkezd kiszorulni. Végül szinte teljesen eltűnik.
  Miért? Mert egyre drágábbá válnának. Így szorítottak ki mindent a led tv-k is, de számtalan ilyen példa van. A lényeg az elején még senki sem tud biztos időpontot és módszert mondani, mert az menetközben fog kialakulni.
  Mellesleg ha normális akkukat tudnának előállítani az rövid idő alatt felszámolná a robbanómotoros közlekedést is, ami szintén nagy eredmény lenne.